ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

ANNONS

Postnord bekräftar: "Avsevärt mycket lägre avgift" på paket från Wish väntar

Linus Lindgren · 21 Maj 2018
Uppdaterad 21 Maj 2018
75 kronor i avgift för ett paket från Wish, snart ett minne blott.

75 kronor i avgift för ett paket från Wish, snart ett minne blott. Foto: Wikicommons


Postnords avgifter på paket från Kina kommer snart bli "avsevärt mycket lägre". Det bekräftar Thomas Backteman, kommunikationsdirektör på Postnord.

klar

Artikellänk är kopierad

Postnords avgifter på de så kallade “kinapaketen” har varit en het fråga under vintern. Nu verkar det som att avgiften kan komma att förändras. I alla fall på paket från Wish, något som Breakit var först med att rapportera om.

– Vi har sedan den 1 januari tittat på en annan lösning än den som infördes 1 mars i år. Det var ingen bra lösning för någon inblandad. Vi har en överenskommelse med Wish just nu. Avgiften kommer finnas kvar men den kommer göras i samband med köpet och den kommer vara avsevärt mycket lägre, säger Thomas Backteman.

Exakt hur mycket lägre den nya avgiften kommer bli kan inte han inte svara på.

Det var 1 mars 2018 som Postnord införde en avgift på alla paket som kommer från länder utanför EU. Avgiften ligger på 75 kronor på alla paket med en kostnad på under 1 500 kronor och en avgift på 125 på alla paket som kostar med än 1 500 kronor.

Enligt Thomas Backteman är det bara just Wish som de har en överenskommelse med. Men han hoppas och tror att även andra aktörer kommer sluta liknande avtal med Postnord.

– När det här kommer vara klart kan jag inte svara på. Det är ju som sagt ett avtal med andra parter. Men vår förhoppning från Postnord är såklart att det ska bli klart så snabbt som möjligt, säger han.

Postnord: Endast hälften har betalat momsen på billiga paket

Avgiften infördes för att bland annat minska antalet paket som kommer från Kina till Sverige och på så sätt minska arbetsbördan på Postnord.

klar

Artikellänk är kopierad

Linus Lindgren
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro