ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

ANNONS

Postnord dumpar säckar med paket utomhus

Filip Joelsson · 4 Dec 2017
Uppdaterad 4 Dec 2017
Postnords terminal på Arlanda svämmar över av paket som folk beställt under Black friday-helgen. Säckarna ligger utmohus i brist på plats. Obs: Bilden från annat tillfälle.

Postnords terminal på Arlanda svämmar över av paket som folk beställt under Black friday-helgen. Säckarna ligger utmohus i brist på plats. Obs: Bilden från annat tillfälle. Foto: Marcus Ericsson / TT


Postnords terminal på Arlanda svämmar över av post efter black friday. Platsbristen gör att säckar med varor förvaras utomhus flera dygn i sträck, enligt Svenska Dagbladet.

klar

Artikellänk är kopierad

Postnord svämmar över av paket efter att svenskarna beställt mer varor än någonsin via nätet under den hektiska black friday-helgen.

Trots att mer än en vecka passerat kämpar Postnord forfarande med att hantera alla paket på terminaler runt om i landet, eftersom många inte hämtar ut de varor de beställt.

Nya bilder som Svenska Dagbladet tagit del av visar nu att tusentals paket vid postens terminal på Arlanda tillfälligt förvaras utomhus, i ur och skur, eftersom det inte finns plats inne i själva terminalbyggnaden.

Postnords kommunikationschef Thomas Backteman hävdar att utomhusförvaringen inte skadar produkterna.

– De här säckarna är väderbeständiga. Det är ok att de står ute några dagar, säger han i Svd:s ”Ekonomistudion”.

På frågan om huruvida Posnord har kontroll över situationen eller inte svarar Backtgeman:

– Vi hanterar det genom att vi har ökat resurserna där ute, vi har anställt 40 människor under året. Det man måste förstå är att det här har ökat med nästan 100 procent på ett år, så vi håller hela tiden på att jobba oss ikapp den enorma explosion som är.

Huruvida Postnord hinner jobba bort black friday-säckarna innan julpaketen anländer återstår att se.

klar

Artikellänk är kopierad

Filip Joelsson
[email protected]
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro