ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Postnord sätter upp nytt lager för att hantera Kinapaketen

Linus Lindgren · 21 Feb 2018
Uppdaterad 21 Feb 2018
Postnords nya avgift för paket från utanför EU börjar gälla den 1 mars.

Postnords nya avgift för paket från utanför EU börjar gälla den 1 mars. Foto: IBL


Mellan 90 och 100 personer ska anställas till ett nytt lager hos Postnord. Detta för att hantera de så kallade Kinapaketen.

klar

Artikellänk är kopierad

Lagret, som ska inrymmas i en av Postnords byggnader i Örebro, är den senaste åtgärden för att hantera de uppmärksammade problemen med paket från Kina och andra länder utanför EU. Tidigare har Postnord meddelat att de kommer införa extra avgifter på dessa paket.

P4 Örebro rapporterar nu att Postnord har beslutat att öppna ett lager som ska ta hand om försändelser från utlandet, paket där tullavgiften ska betalas.

– Vi kommer att lagerhålla alla de sändningar som vi administrerar tull- och momsavgifter på, säger Peter Hessling terminalchef hos Postnord i Örebro till P4.

Postnord kommer anställa mellan 90 och drygt 100 personer vilket enligt Peter Hessling kan vara ett stort jobb i sig. De flesta kommer anställas via ett bemanningsbolag.

– Det här är helt nytt och vi vet inte var volymerna tar vägen och det är ett ganska stort jobb att ta in den här mängden personer på så kort tid, säger han.

klar

Artikellänk är kopierad

Linus Lindgren
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro