ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Postnord vill höja portot efter rekordtapp – vädjar till ministern i brev

Alexandra Andersson · 19 Jan 2019
Uppdaterad 19 Jan 2019
På grund av digitaliseringen skickas allt färre brev.

På grund av digitaliseringen skickas allt färre brev. Foto: TT


Postnord har aldrig haft så stor minskning av brevvolymer som i slutet av förra året. I ett brev vädjar nu företagets vd om att pristaket för portot ska slopas.

klar

Artikellänk är kopierad

På grund av den digitala utvecklingen skickas allt färre brev. Enligt SvD upplevde Postnord i november och december den största minskningen någonsin för brevvolymer i Sverige.

– Vi har aldrig haft en större minskning av brevvolymerna än under andra halvåret, både som andel av volymerna och i absoluta tal, säger Postnords kommunikationsdirektör Thomas Backteman till tidningen.

Hur stor minskningen är presenteras i februari.

Vädjar till ministern

Nu vill Postnord att regeringen tar bort pristaket för brevportot – så att man kan höja det nuvarande portot med en krona.

I ett brev till digitaliseringsminister Peter Eriksson (MP), daterat den 10 januari, skriver Postnords vd Håkan Erikson att företaget kommer att ”nå vägs ände” under 2019.

”Med detta brev vill jag meddela ansvarig minister och regeringskansliet att Postnord under hösten 2019 behöver höja portot med 1 krona för att kunna utföra samhällsuppdraget finansiellt hållbart. En sådan höjning skulle samtidigt, enligt Postnords uppfattning, strida mot pristaket i postförordningen”, skriver han enligt SvD i brevet.

För ett år sedan höjdes brevportot med två kronor – från sju till nio kronor.

klar

Artikellänk är kopierad

Alexandra Andersson
[email protected]
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro