ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Postnord: Endast hälften har betalat momsen på billiga paket

Valerie Kaspersen · 26 Mar 2018
Uppdaterad 26 Mar 2018
Hittills har det bara kommit in 2,8 miljoner kronor i moms.

Hittills har det bara kommit in 2,8 miljoner kronor i moms. Foto: IBL/ Henrik Isaksson


Den första mars infördes ett nytt system för att hantera den mängden paket som svenskarna handlat från bland annat Kina. Men det har inte gått som väntat, enligt nya siffror från Postnord.

klar

Artikellänk är kopierad

Över 150 000 paket kunde anlända till Postnords terminal utanför Arlanda om dagen under december, men få betalade den svenska momsen. Tullverket krävde att Postnord skulle se till att avgiften betalades in, något de inte lyckats med, rapporterar SVT. – Ungefär hälften av 400 000 personer som vi aviserat har betalat in sina avgifter, säger Peter Hesslin, terminalchef för Postnord i Sverige, till SVT.  

– Jag kan förstå att det känns väldigt mycket. Men då ska man förstå att vi har anställt ungefär 550 personer för att hantera det nya systemet. Vi har lagerkostnader. Vi har transporter och vi har returer till Kina som kostar extremt mycket pengar om man inte betalar momsen och avgifterna. Så det drar i väg ganska fort, säger Peter Hesslin till SVT.

Postnord har dock sett en ordentlig minskning av antalet paket. Till skillnad från de 150 000 som kom om dagen under december kommer det nu ungefär 50 000 paket om dagen.

klar

Artikellänk är kopierad

Valerie Kaspersen
[email protected]
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro