ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Postnords nya avgift: Så mycket måste du betala för att e-handla från Kina

Valerie Kaspersen · 19 Jan 2018
Uppdaterad 19 Jan 2018
Den nya avgiften kommer att ligga på 125 kronor plus moms.

Den nya avgiften kommer att ligga på 125 kronor plus moms. Foto: TT


De som fyndar billiga saker från Kina kommer att få betala dyrt. Postnord tar fram ett nytt system som höjer avgiften för e-handel.

klar

Artikellänk är kopierad

125 kronor per paket plus en moms, som normalt sett ligger på 25 procent av varans värde. Det blir den nya avgiften när Postnord ändrar sitt nuvarande system.

– Det kommer att bli avsevärt dyrare för de som handlar, säger Thomas Backteman, kommunikationschef på Postnord till Breakit.

Skälet till den nya avgiften beror på att det har blivit allt mer populärt att handla på sidor som Wish, Alibaba och Ali express. Runt 150 000 paket kommer dagligen till Arlanda, enligt Postnord. Den här ändringen kommer innebära att både Postnord och Tullverket kommer att behöva anställa mer personal.

– Om vi säger att 120.000 paket om dagen omfattas av nya avgifter så kan man ju snabbt räkna ut att det handlar om betydande inkomster, säger Thomas Backteman till Breakit.

klar

Artikellänk är kopierad

Valerie Kaspersen
[email protected]
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro