ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Postorderföretag satsar på hemleverans med drönare

Tobias Sahlén · 2 Dec 2013
Uppdaterad 3 Dec 2013

Med högteknologiska drönare ska postorderjätten Amazon leverera paket till kunderna på en halvtimme. Enligt Amazons grundare, Jeffrey P Bezos, kan tekniken vara här om bara fem år.

klar

Artikellänk är kopierad

Det är den amerikanska tidningen Washington Postsom rapporterar om internetjättens högtflygande planer. Det nya leveranssystemet, Prime Air, vars prototyper är under utveckling, innebär små, åtta-rotoriga helikoptrar (eller drönare) kallade ”octokoptrar”. Dessa drönare är också utrustade med varsin gripklo nedtill som ska bära paketen.

Jeffrey P Bezos erkänner dock själv att det än så länge bara är på planeringsstadiet, men att det nya leveranssystemet kommer att vara möjligt att ta i bruk om cirka fem år.

Rådande luftlagar gör dock dessa drönare otillåtna.

Den federala luftverksadministrationen, FAA, har strikta regler gällande drönare för kommersiellt bruk. Men det kan komma ändras. En utredning pågår om att öppna upp luftrummet för dessa. Det gäller nu för Amazon att övertyga FAA att drönarna fungerar och att det i framtiden inte kommer trilla ned en massa maskiner från luften. Just nu kan de tydligen bara stanna i luften i 15 minuter.

Här kan du se hur Amazon tänker sig att de hemlevererande drönarna ska fungera.

klar

Artikellänk är kopierad

Tobias Sahlén
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro