ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Potter efter succén i Europa: Det finns mycket att förbättra

Filip Häggberg · 27 Mar 2018
Uppdaterad 27 Mar 2018
Graham Potter inför matchen mot Arsenal på Emirates stadium i London.

Graham Potter inför matchen mot Arsenal på Emirates stadium i London. Foto: Getty Images


Avancemang i Europa League och sextondelsfinal mot Arsenal. Östersund har varit den stora snackisen i svensk fotboll, men nu ser Graham Potter framåt. Vi har mycket att förbättra”, säger tränaren inför den allsvenska premiären.

klar

Artikellänk är kopierad

Östersunds framgångssaga verkade aldrig ta slut. Klubben från Jämtland, som klättrat i det svenska seriesystemet under engelsmannen Graham Potters ledning, gjorde succé även i Europa.

Laget slog ut storklubbar som Galatasaray och PAOK i kvalet och gick vidare från Europa Leagues gruppspel tillsammans med Athletic Bilbao. Först i sextondelsfinalen tog det stopp mot Arsenal.

På påskdagen spelar Östersund premiär i allsvenskan mot Djurgården.

– Det ska bli kul, som vanligt. Vi hade en utmanande försäsong med matcherna mot Arsenal, och fick sen börja om med att förbereda oss Svenska cupen. Nu är det över, och vi börjar om igen, säger Graham Potter.

Trots framgångarna tror Potter att det går att få ut ännu mer av laget.

– Vi känner att vi kan förbättra många saker. Det ska bli spännande att se om vi kan fortsätta att bli bättre och fortsätta utvecklas, säger han.

Engelsmannen hymlar inte om att drömmen att är vinna SM-guld och ta Östersund till Champions League. Men blir det lätt? Absolut inte.

– Vi kan drömma och ha ambitioner, men verkligheten är att vi måste jobba hårt och vinna matcher. Vi spelar i en tuff och jämn liga och måste respektera varje motståndare. Det går inte att fokusera på hur det ser ut i oktober, vi måste tänka på nästa match.

Östersund kom på femte plats i allsvenskan förra säsongen. I årets premiär möter de Djurgården på hemmaplan på söndag. Matchstart 17.30.

pil
Fakta: Premiäromgången i allsvenskan

Söndag: Häcken-Kalmar, Hammarby-Sirius, Trelleborg-IFK Göteborg, Östersund-Djurgården.

Måndag: Norrköping-BP, AIK-Dalkurd, Sundsvall-Örebro, Elfsborg-Malmö FF.

klar

Artikellänk är kopierad

Filip Häggberg
Filip Häggberg
[email protected]
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro