ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

PR-tabben: Firade Huvudlös dag” – då halshöggs journalisten

Tomas Lundin · 3 Sep 2014
Uppdaterad 3 Sep 2014

TV-bolaget Fox ber om ursäkt för riktigt riktigt dålig tajming när de utnämnde 3 september till nationella huvudlöshetsdagen”-

klar

Artikellänk är kopierad

Nicole Beharie och Tom Mison med huvudlösa ryttare vid ett event för serien.
Nicole Beharie och Tom Mison med huvudlösa ryttare vid ett event för serien.Foto: All Over Press

På tisdag kväll svensk tid släppte Islamiska Staten en video som föreställer en halshuggning av den amerikanska journalisten Stephen Sotloff, den andre som halshuggits på kort tid.

På onsdagen lanserade Fox DVD-utgåvan av tv-serien Sleepy Hollow. Serien, som bygger på Tim Burtons film från 1999, som i sin tur är baserad på en bok. 

En av karaktärerna i rysarserien är en huvudlös ryttare och PR-byrån Think Jam – som går att översätta till ”tankehaveri” – utlyste därför releasedagen till ”National Headless Day” – Nationella huvudlöshetsdagen.

Fox blev snabbt attackerade på Twitter för sin tanklöshet och dåliga tajming, rapporterar New York Daily News. Fox säger att man gick ut med pressreleasen ungefär i samma sekund som den fruktansvärda videon släpptes. 

”Hade vi känt till det här innan hade vi aldrig släppt kampanjen och vi inser att det är smaklöst”, säger en Fox-representant i ett uttalande.

klar

Artikellänk är kopierad

Tomas Lundin
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro