ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Präst dömd för exorcism på nunna

Jenny Sköld · 20 Feb 2007
Uppdaterad 16 Feb 2011
Daniel Petru Corogeanu, längst fram, dömdes till 14 års fängelse för djävulsutdrivningen som ledde till en ung nunnas död för två år sedan. De fyra nunnorna som också deltagit i riten dömdes till mellan fyra och åtta års fängelse.

Daniel Petru Corogeanu, längst fram, dömdes till 14 års fängelse för djävulsutdrivningen som ledde till en ung nunnas död för två år sedan. De fyra nunnorna som också deltagit i riten dömdes till mellan fyra och åtta års fängelse. Foto: Scanpix


klar

Artikellänk är kopierad

Den rumänska munken Daniel Petru Corogeanu, 31, dömdes på måndagen till 14 års fängelse för att ha dödat en nunna under en djävulsutdrivning för två år sedan. Ytterligare fyra nunnor dömdes samtidigt till mellan fem och åtta års fängelse för att ha orsakat hennes död.Rättegången inleddes 2005 efter att den 23-åriga nunnan Irina Maricica Cornici hittats död och fastkedjad vid ett krucifix i det isolerade Treenighetsklostret i nordvästra Rumänien. Då hade munken Corogeanu och de fyra nunnorna under flera dagar hållit henne fången utan tillgång till mat och vatten, samtidigt som de utövade riter som skulle driva ut det onda ur kvinnan.En stor grupp supportrar hade enligt nyhetsbyrån AP samlats utanför rättssalen för att visa sitt stöd för Corogeanu. Flera av dem började gråta förtvivlat när domen föll. Munkens advokat sa samtidigt att han tänker överklaga domen, eftersom han tyckte att den var alltför hård. Det spektakulära fallet chockade Rumänien och tvingade fram ett löfte om förnyelse inom den ortodoxa kyrkan. Bland annat har psykologiska tester på alla som söker inträde i ett kloster.

klar

Artikellänk är kopierad

Jenny Sköld
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro