ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Prästen avbröt begravningen – för att personen i kistan var lesbisk

Karolina Skoglund · 14 Jan 2015
Uppdaterad 14 Jan 2015

klar

Artikellänk är kopierad

En präst avbröt en begravning på grund av att kvinnan i kistan var homosexuell. Då tog vänner och anhöriga saken i egna händer – och bar ut kistan från kyrkan för att hålla minnesstunden på ett bårhus. 

Hundratals vänner och familj till den avlidna Vanessa Collier samlades på lördagen i en kyrka i staden Lakewood, Colorado, där hon skulle begravas. Men när de satt i kyrkan bestämde sig plötsligt prästen för att stoppa begravningen tvärt. Anledningen? För att kvinnan de begravde var homosexuell och för att det fanns en bild på henne och hennes fru invid kistan, rapporterar Denver Post

Så länge bilden på Collier och hennes livs kärlek, kvinnan hon hade två barn med, visades skulle minnesstunden inte få fortsätta, hävdade prästen.

Ursinniga plockade vänner och anhöriga med sig program, blommor och kistan med Vanessa Collier för att flytta begravningen till ett bårhus som låg tvärs över gatan. 

– Det var förödmjukande. Förödande, säger en vän till Denver Post.

– En kyrka som nekar en begravning. Vem har någonsin hört talas om att något sådant händer? säger en annan vän till tidningen. 

Ett 50-tal anhängare samlades sedan i en protest utanför kyrkan på tisdagen. De ska, enligt Denver Post, ha skanderat: "Ge oss en ursäkt!" och "Skäms på pastor Ray!".

På en av skyltarna ska det ha stått: "Du kommer inte hitta Jesus i New Hope (kyrkans namn reds. anm), men du hittar hyckleri" och på en annan: "Ovärdiga i döden".

klar

Artikellänk är kopierad

Karolina Skoglund
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro