ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Prejade MC-tjuven – åtalas

Daniel Olsson · 28 Jan 2008
Uppdaterad 15 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

När barnbarnets motorcross stals tog pojkens morfar upp jakten efter tjuven. På Sommarvädersgatan blockerade 68-åringen vägen för tjuven med sin stadsjeep.Den 22-årige tjuven körde rakt in i morfaderns bil, slungades över motorhuven och flera meter ned i ett dike med allvarliga skador.

Nu åtalas morfadern för vårdslöshet i trafik och vållande till kroppsskada.Vittnen som stod och väntade på spårvagnen vid Väderilsgatans hållplats säger att motorcrossen kom i 50 km/h när en Mitsubishi pick up från andra hållet plötsligt körde över på fel vägbana framför den.– Mc-föraren har inga möjligheter att undvika kollisionen, säger ett vittne till polisen.

Den 68-årige mannen medger att han körde över till motsatt körbana, men inte för att köra in i motorcrossen utan för att få honom att sänka farten. Han säger att han var uppjagad över hela situationen och över att killen som körde motorcrossen stulit den från hans dotterson.Mannen erkänner brott.

Den 22-årige mannen, som var påverkad vid kollisionen och saknade hjälm, bröt flera ben i kroppen, krossade ena knäet och fick en bäckenfraktur.

klar

Artikellänk är kopierad

Daniel Olsson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro