ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Premiär för Isaksson

Tomas Johansson · 18 Aug 2006
Uppdaterad 16 Feb 2011
Isaksson stod över landskampen mot Tyskland och siktar in sig på premiären mot Chelsea.

Isaksson stod över landskampen mot Tyskland och siktar in sig på premiären mot Chelsea.


• Premier League-debut mot Chelsea • Målvaktsduell med Cech

klar

Artikellänk är kopierad

Det lär bli hett om öronen för Andreas Isaksson i debuten för Manchester City i Premier League. För motståndet står nämligen förra säsongens suveräner Chelsea. Och snacka om match i matchen! I det stjärnspäckade Chelsea finns nämligen världens bästa målvakt Petr Cech, som ”Isak” avlöste i franska Rennes.

BÖRJADE I ÖSTRA TORP 24-årige Isak började spela i Östra Torp, men redan när han var tolv år gick han till Trelleborgs FF. Där lärde han sig alla grunder av målvaktstränaren Jan Ericsson, som tagit fram en lång rad klassiga målvakter. – Så mycket talang såg jag inte från början, bara hans räckvidd. Men han var väldigt träningsvillig och hatade att släppa in mål, säger Jan Ericsson. Redan när han var 17 år fick han debutera i allsvenskan. Och på den vägen är det. Via Juventus, Djurgården och Rennes landar ”Isak” nu i Manchester City, som väletablerad världsmålvakt.

BLIR FÖRSTEMÅLVAKT ”Isak”, som har skrivit på för tre år, kostade City drygt 27 miljoner kronor (två miljoner pund). Han lär direkt få ta över rollen som förstemålvakt. Själv tar ”Isak” det hela med sedvanligt skånskt lugn, vet att han är i form trots han stod över landskampen i veckan. – Jag har tränat för fullt tre, fyra veckor. Det ska inte ta så lång tid att anpassa sig till spelet här även om det är mer fysiskt. Det är något som passar mig, säger han.

klar

Artikellänk är kopierad

Tomas Johansson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro