ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Premiär för nya Harry Potter-filmen

Roberto Arnaz · 12 Jul 2007
Uppdaterad 16 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

ROMANTIK. I dag är det premiär för ”Harry Potter och Fenixorden”, den femte filmen om den lille trollkarlen som nu börjar bli stor. Metro har träffat filmens största stjärnor Daniel Radcliffe och Emma Watson. – I den här filmen är han väldigt annorlunda, inte alls som förut. Det var därför jag ville göra rollen igen, säger Daniel Radcliffe.

Både han och motspelerskan Emma Watson som gestaltar Hermione i filmatiseringarna av JK Rowlings böcker har växt upp med sina rollfigurer.– Vi har ställts inför en hel del utmaningar under åren som gått. Till exempel, under den första och andra filmen saknade jag tänder som höll på att växa ut så de fick göra en speciell tandprotes till mig. Det är verkligen imponerande hur vi har förändrats.

Nu när du är en ung kvinna – är det svårt att spela en yngre flicka?– Inte direkt, jag är bara lite äldre än Hermione, säger Emma Watson och fortsätter:– Jag är en kämpe som Hermione, men även väldigt eftertänksam och lojal. Jag är lite töntig, men inte alls på samma sätt som hon. Jag älskar också skolan och att lära mig saker. Jag är väldigt tävlingsinriktad mot pojkar i sport och akademiskt ...

Så pojkar är det svagare könet ...– Nja, nej det skulle vara sexistiskt att påstå, men vi är definitivt lika mycket värda, haha.Mer erfarenhet innebär också nya utmaningar. Daniel Radcliffe har till exempel agerat naken på scen i pjäsen ”Equus”.– Ren skräck, haha. Ärligt talat, jag var skraj de första kvällarna men sedan brydde jag mig inte längre. Visst, det är inte den mest bekväma sitsen du kan föreställa dig, men man behöver inte vara rädd för publiken. Om man inte kan se dem är det hälften så svårt.– Om du kan spela naken kan du göra vad som helst eftersom de ger dig massor av självförtroende. Jag menar inte att jag inte kommer att möta utmaningar, för varje nytt projekt är en ny utmaning, men det gör så att du vågar släppa dina hämningar.

En annan utmaning är Harry Potters första kyss som blir verklighet  i ”Harry Potter och Fenixorden”. Och i film nummer sex är det Emma Watsons tur. Den lycklige är skådespelaren Rupert Grint.– Jöses ... det är en del av jobbet antar jag... nej, nej, nej, Rupert är underbar. Det är förmodligen många tjejer som önskar att de kunde ta min plats, men han är inte min typ, haha.

Vilken är din typ då?– Någon som får mig att skratta och som låter mig vara mig själv. Sjävförtroende är bra, arrogans är inte bra. Bra samtal, någon jag verkligen kan prata med. Äkta ... intressant helt enkelt. Nåväl, han behöver inte ha alla de egenskaperna, bara en eller två av dem vore trevligt.

Och Daniel Radcliffes privatliv då – finns det någon tid för romatik?– Det finns alltid tid för kärlek.

klar

Artikellänk är kopierad

Roberto Arnaz
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro