ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

hela denna artikel är en annons

Premiär för skräckpjäsen som ger publiken kalla kårar

Metro · 2 Okt 2017
Uppdaterad 18 Okt 2017
Lotta Thorell och Therese Kvist har två av huvudrollerna i ”Veronica's room”. Här syns de repetera höstens nya skräckteater.

Lotta Thorell och Therese Kvist har två av huvudrollerna i ”Veronica's room”. Här syns de repetera höstens nya skräckteater. Foto: André de Loisted


Äntligen kan du gå på teater och uppleva skräck på nära håll! Nu sätter Moomsteatern i Malmö upp Veronica´s room”, pjäsen som får skräckfilmsfantasterna att jubla.

klar

Artikellänk är kopierad

På Moomsteatern i Malmö finns ett rum där tiden stannade 1975. I rummet uppför fyra skådespelare en skräckthriller som kommer att krypa under skinnet på teaterbesökaren. ”Veronica´s room” är skriven av Ira Levin som många kopplar ihop med skräckromanen ”Rosemary’s baby”, som även filmatiserades och belönades med en Oscarstatyett. Den 14 oktober öppnar Moomsteatern dörrarna till den nya skräckthrillern och de medverkande är ytterst hemlighetsfulla inför premiären.

– Pjäsen är full av hemligheter, saker som inte bör avslöjas innan man har sett den. När man jobbar med skräck och teater måste man vara otroligt detaljerad och ge publiken exakt vad de behöver vid exakt rätt tidpunkt, säger regissören Per Törnqvist.

En pjäs för skräckfilmsfantaster

”Veronica´s room” är en flört med 1970-talets skräckfilmer och Per Törnqvist hoppas att pjäsen kommer att locka både skräcksfilmsfantaster och publik som inte vanligtvis dras till den typen av filmer.

– Om man är sådär härligt, skönt lättskrämd kan man bli vettskrämd av ”Veronica´s room”. När vi satte upp Stephen Kings ”Lida” märkte vi att det var betydligt fler unga vuxna, de mellan 18 och 25 år, som kom till teatern. Och att vi fick en helt ny publik hos dem som gillar skräckfilmer.

Therese Kvist, Lotta Thorell, regissören Per Törnqvist och Christoffer Rigeblad repeterar ”Veronica´s room”. Foto: André de Loisted
Therese Kvist, Lotta Thorell, regissören Per Törnqvist och Christoffer Rigeblad repeterar ”Veronica´s room”. Foto: André de Loisted

Tillsammans med tre utomstående skådespelare är Therese Kvist den enda från Moomsteaterns ordinarie skådespelarensemble i skräckthrillern. Hon själv är ett stort fan av skräckfilmer men hemlighetsfull kring handlingen.

– Jag har aldrig spelat skräck förut, så i princip allt är en utmaning. Det är liksom ett krypande obehag vi är ute efter. Då handlar det om att bygga upp stämning i de små sakerna, blickar som ska vara rätt och tajming som ska funka, säger Therese Kvist, och fortsätter:

– Man kan vänta sig ett rysligt obehag och förhoppningsvis en och annan chock. Mitt mål är att få publiken att känna sig indragna i rummet.

pil
”Veronica’s room” på Moomsteatern

Vad: En thriller i två akter av Ira Levin, författaren till ”Rosemary’s baby”.

När: Spelas mellan den 14 oktober och 26 november.

Regi: Per Törnqvist.

Skådespelare: Therese Kvist, Tom Ahlsell, Lotta Thorell och Christoffer Rigeblad.

Åldersgräns: Föreställningen innehåller våldsamma scener och rekommenderas från 15 år.

Köp dina biljetter här.

Om Moomsteatern:Moomsteatern bildades i Malmö 1987 och är den enda teatern i Sverige som heltidsanställer professionella skådespelare med intellektuella funktionsvariationer under teaterförbundens kollektivavtal.

klar

Artikellänk är kopierad

Metro
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro