ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

ANNONS

Premiär för Sveriges första modevecka för män – i Göteborg

Aron Andersson · 21 Dec 2016
Uppdaterad 21 Dec 2016
Bild från Men's Fashion Week i New York i somras.

Bild från Men's Fashion Week i New York i somras. Foto: TT


Nästa år är det premiär för Sveriges första modevecka för män – i Göteborg. Scandinavian Man Fashion Week” ska samla världens modeelit i början av juni.

klar

Artikellänk är kopierad

– Det finns en stor efterfrågan på skandinaviskt herrmode i världen. Det handlar självklart om intressanta varumärken och spännande mode. Men det finns också något unikt attraktivt i de värden som den skandinaviska mannen står för, säger Konrad Olsson, chefredaktör för Plaza Magazine i ett uttalande.

Det är han, tillsammans med Jonas Bergström som tidigare varit vd för Mercedes-Benz Fashion Week, som nu startar ”Scandinavian Man Fashion Week”, som har premiär i början av juni nästa år. Omkring 400 internationella gäster kommer att vistas i staden under 30 timmar. Evenemanget äger troligtvis rum vid Götaplatsen.

– Det som är så roligt med initiativet är att det inte funnits något liknande i Sverige alls. De flesta killar som är intresserade åker till Pitti Uomo, som utspelar sig i olika delar av Italien, säger Metros moderedaktör Marcus Schuterman.

– Vi har många snygga killar som klär sig bra men de flesta vi ser springer runt i storstäderna, så det är säkert många coola killar som inte får någon exponering. Nu får de chansen när det är lite tryck kring att det ska vara ett svenskt herrmodeevent, säger han.

Martin Renck och Johan Renck, den sistnämnda välkänd regissör av musikvideor och flera amerikanska tv-serier, kommer också vara med och jobba med evenemanget.

– Göteborg är den perfekta staden för en modevecka av internationellt snitt. Dels är den geografiska placeringen enastående med enkla förbindelser till såväl skandinaviska huvudstäder som till övriga världen. Dels är stadens utbud, struktur och inneboende hjärtlighet alldeles enastående när det gäller värdskap för internationella gäster med höga förväntningar och krav, säger Jonas Bergström i en kommentar.

klar

Artikellänk är kopierad

Aron Andersson
Aron Andersson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro