ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Premiärdans för ny hall i helgen

Edvin Gepertz · 28 Okt 2011
Uppdaterad 28 Okt 2011
Tjejerna, Malak Majdalawi, Aya Didi och Mariam Nur, trivs i den nya hallen. – Den är bra och stor och alla kan få plats på läktaren, säger Malak Majdalawi.

Tjejerna, Malak Majdalawi, Aya Didi och Mariam Nur, trivs i den nya hallen. – Den är bra och stor och alla kan få plats på läktaren, säger Malak Majdalawi. Foto: Christina Blom


Nya Sjumilahallen har plats för allt från kultur till idrott. En viktig mötesplats i ett tufft område. Stor invigningsfest i morgon.

klar

Artikellänk är kopierad

Invigningen är inte förrän i morgon men det är redan full fart i den nya hallen. I aktivitetsrummet hålls ett möte och i den stora salen har klass 7A och 7B från Sjumilaskolan gymnastik. – Det har blivit mycket större och det är bra för alla kan leka samtidigt. Det bästa är musiken i hallen, säger Mariam Nur, 13. På kvällarna kan olika föreningar och verksamheter hyra in sig för allt ifrån konstvernissage till boll- och kampsporter. Två dagar i veckan håller lokala föreningar i prova på-kvällar där ungdomar kan testa olika aktiviteter som schack, innebandy och capoeira.  Stefan Lang, idrottsarbetare i Sjumilahallen, tycker att det är bra att man vänder sig till ungdomarna och tror att det kan betyda mycket för stadsdelen. – Det är ju ett lite småtufft område, säger han. Redan från början var planerna med hallen att det skulle bli en samlingsplats för alla, till planeringen fick olika invånargrupper uttala sig om vad de ville ha. En mötesplats för fester, möten och olika aktiviteter var något efterlängtat. Förutom tre idrottssalar och ett styrketräningsrum är hallen därför utrustad med café, aktivitetsrum och en scen som kan användas till konserter, teater och dansföreställningar. – Det är inte bara för idrott eller ungdom, det är tänkt för alla målgrupper och alla är hjärtligt välkomna, säger Kicki Jaballah, koordinator i Sjumilahallen.

klar

Artikellänk är kopierad

Edvin Gepertz
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro