ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

President Bush försökte lugna med tal i tv

TT · 30 Sep 2008
Uppdaterad 15 Feb 2011

Foto: SCANPIX


klar

Artikellänk är kopierad

En till synes pressad president Bush talade i direktsändning till amerikanska folket strax innan börserna i USA öppnade.

– Jag vill försäkra våra medborgare och världens medborgare att det här inte är slutet för lagförslaget, sade han och lade till att han var besviken på måndagens nederlag i representanthuset.

Bush sade sig förstå att många kongressledamöter har svårt att rösta igenom hjälppaketet, men underströk att situationen är akut och allvarlig.– Den blir värre för varje dag vi inte agerar.– Om vår nation fortsätter på denna väg kommer konsekvenserna att bli smärtsamma och långvariga.

Bush sade att måndagens kraftiga tapp på Wall Street motsvarar en biljon dollar — vilket är mer än det föreslagna krispaketet.

– Vi önskar att situationen var annorlunda, men vi står inte inför val mellan ett regeringsingripande eller en fri marknad, slog han fast.– Kongressen måste agera snabbt och beslutsamt, vår ekonomi hänger på det.

Bush lovade att hans regering ska fortsätta att arbeta med kongressledamöterna de närmaste dagarna. Han sade också att många av de tillgångar, främst dåliga lån, som staten enligt lagförslaget ska köpa upp "sannolikt" kommer att gå upp i värde så småningom.

klar

Artikellänk är kopierad

TT
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro