ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Presidentkandidaten: Vi behöver inte se över vapenlagarna

Metro.se · 17 Apr 2007
Uppdaterad 16 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

Arizonas republikanska presidentkandidat John McCain har inte blivit övertygad om att vapenlagarna måste ses över efter skottdramat i Virginia.

– Vi måste se över vad som har hänt här, men det ändrar inte min åsikt om de konstitutionella rättigheterna. Förutom att vi måste se till att den här typen av vapen inte hamnar i händerna på "bad people", sade McCain till CNN när tv-nätverket talade med honom vid ett kampanjmöte på vid gränsen tilll Mexico.

Det andra tillägget i den amerikanska konstitutionen säger att det amerikanska folket ska ha rätt att bära vapen för att skydda sig mot arr en enväldig stat kan växa fram.

Den exakta betydelsen av tillägget är däremot en tvistefråga, enligt CNN. Många menar att det ger amerikaner rätt att bära handeldvapen. Vapenmotståndare menar att tillägget enbart betyder att det ska finnas möjlighet att forma medborgarmiliser, som de som stred mot Engelsmännen i början av den amerikanska revolutionen.

En annan presidentkandidat, Hillary Clinton, uttryckte sin förtvivlan över händelsen så här i ett pressmeddelande.

– Som en förälder är jag fylld av sorg för de mödrar och fäder som kämpar med nyheten om att de förlorat sin son eller dotter, vän eller familjemedlem.

klar

Artikellänk är kopierad

Metro.se
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro