ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Pressa banken och bli en räntevinnare

Petter Sundsten · 1 Dec 2008
Uppdaterad 15 Feb 2011
För varje 0,1 procent man förhandlar ner räntan sparar man 1 000 kronor per år på ett miljonlån.

För varje 0,1 procent man förhandlar ner räntan sparar man 1 000 kronor per år på ett miljonlån.


klar

Artikellänk är kopierad

Boka möte med din bank och vässa ränteargumenten – du kan spara tusenlappar.– Du kan sänka din ränta med upp till 0,5 procent­enheter, säger Fredrik Giers på Comboloan.se.Trots att Riksbanken på kort tid har sänkt styrräntan med 1,0 procentenhet till 3,75 procent har bankerna varit ovilliga att följa.

Förra gången den låg på 3,75 var förra hösten. Då låg den rörliga tremånadersräntan på mellan 4,6 till 4,8 procent.I dag ligger den på runt 5,4 procent – en skillnad på nästan en hel procent. På ett miljonlån innebär det 10 000 kronor mer i räntekostnader före avdrag.

Riksbanken har nu till och med tidigarelagt nästa räntemöte till på onsdag, vilket med största säkerhet innebär nya räntesänkningar.Därför tycker flera experter att man ska ta chansen att sätta press på banken.– Det som är skrämmande är att de passiva kunderna får sämre villkor, säger Anders Andersson, privatekonom och chefredaktör för tidningen Driva Eget.

klar

Artikellänk är kopierad

Petter Sundsten
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro