ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Pride fick stryk av Prince - gjorde miljonförlust

Anders Göransson · 3 Mar 2014
Uppdaterad 3 Mar 2014

Över 2,7 miljoner i förlust och flera fakturor som ännu inte betalats. Stockholm Pride gjorde ett uselt resultat i fjol, men lovar bättring i år.

klar

Artikellänk är kopierad

Foto: TT

Regn, för höga biljettpriser och konkurrens från en annan festival, där en viss Prince var dragplåstret. Det är några av förklaringarna till att Stockholm Pride gick kraftigt back i fjol.

Kostnaderna följde budget men besökarantalet minskade, vilket sänkte intäkterna, enligt Peter Rimsby, ordförande för Stockholm Pride. Han försäkrar dock att det inte är någon risk för konkurs.

– Det är ett par fakturor kvar som ska betalas. Men vi för bra diskussioner med leverantörerna och de kommer att få betalt.

Årets festival äger rum 28 juli-2 augusti och Östermalms IP förvandlas till Pride Park även i år. Till i år kommer festivalen att sänka sina kostnader och anpassa biljettpriserna.

– Vi kanske låg lite högt för att attrahera yngre besökare i fjol. I år sänker vi priserna och ändrar så att ungdomspriser gäller till 26 år istället för 18 år, säger Peter Rimsby.

klar

Artikellänk är kopierad

Anders Göransson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro