ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Pride startade med sång och dans

Maria Forsström · 1 Aug 2007
Uppdaterad 16 Feb 2011
Stockholms gaykör uppträder. 

Stockholms gaykör uppträder.  Foto: Jörgen Appelgren


klar

Artikellänk är kopierad

PREMIÄR. I går var det invigning på Pride Park i Stockholm. Portarna slog upp klockan två och parken fylldes sakta men säkert. Solen sken, Glenn Hysén spelade dildokubb inför en entusiastisk publik och en invasion av förvirrade flygmyror irriterade besökarna.

Det var tangolektioner på dansbanan, det var tält med politiska partier, det var godisstånd och det var mindre uppträdanden ända fram till själva invigningen drog igång. Utanför parken hängde folk i gräset, bland andra Alex André och Lilian Granlund från Uppsala.– Vi är här för att träffa folk, ha kul och hänga i parken, säger Alex.

Lilian ska jobba en del, men:– I kväll ska jag dansa queertango, det ska bli roligt.Halv fem slog Stockholms Gaykör till med ett Abbamedley och sedan var det dags för Glenn Hyséns omdiskuterade invigningstal. Han pratade om att han kommer från en värld där alla tar förgivet att alla andra är heterosexuella, men att homosexualitet inte har med förmåga att göra. ”För att vinna måste man prestera och det kan man inte göra utan att känna sig trygg”, sa han och inkasserade applåder.Efter invigningen fortsatte festen hela kvällen, och fortsätter resten av veckan.

klar

Artikellänk är kopierad

Maria Forsström
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro