ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Prins Andrew i sexbrottsskandal med 17-årig flicka i USA

Åsa Larsson · 2 Jan 2015
Uppdaterad 2 Jan 2015

Foto: AP Photo/Alastair Grant


klar

Artikellänk är kopierad

Prins Andrew, son till den brittiska drottningen, har dykt upp i en rättsprocess i USA som handlar om sexbrott mot en då 17-årig flicka.

Kvinnan anklagar miljonären Jeffrey Epstein för att ha bjudit ut henne som sexslav till sina rika och välbeställda bekanta, däribland prins Andrew, skriver The Guardian. Enligt de rättsliga dokumenten ska hon ha tvingats ha sex med hertigen av York vid ett flertal tillfällen – övergreppen ska ha skett i London, New York och på Epsteins privata ö i Västindien.

De rättsliga papprena där uppgifterna finns är del i en större rättsprocess som där flera kvinnor anklagar Epstein för att ha utnyttjat dem. Dokumenten lämnades in till en domstol i Florida i veckan.

Från hovets sida tar man avstånd från uppgifterna och säger att "alla antydningar om att det förekommit oegentligheter med minderåriga är falska", skriver BBC.

På 80- och 90-talet var Andrew gift med Sarah Ferguson, ett mycket skandalomsusat äktenskap, och de senaste åren har Andrew ryktats dejta en 25-årig bikinimodell, bara tre år äldre än hans dotter.

Andra av de rika vännerna till Epstein har också förnekat kännedom om flickan och bedyrat sin oskuld.

klar

Artikellänk är kopierad

Åsa Larsson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro