ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Prins Daniel: Jag dammsög hemma hos tanter

Ida Gustafsson · 3 Nov 2015
Uppdaterad 3 Nov 2015
Han gick från att dammsuga hemma hos tanter till att bli gymägare och för att till slut bli prins av Sverige.

Han gick från att dammsuga hemma hos tanter till att bli gymägare och för att till slut bli prins av Sverige. Foto: Alamy/KateGabor-Kungahuset


Innan Daniel Westling gifte sig med kronprinsessan Victoria och blev prins hade han en helt vanlig uppväxt med helt vanliga jobb. Bland annat som vårdbiträde på ett äldreboende.

klar

Artikellänk är kopierad

För 13 år sedan sa det klick mellan den personliga tränaren från Ockelbo och kronprinsessan från Drottningholm. Under de fem år som Daniel och Victoria varit gifta har de fått en dotter, Estelle 3 år, och ytterligare ett barn som väntas komma i mars.  

I en lång intervju med DI Weekend berättar prins Daniel om sitt liv som prins, om hur han startade sitt eget gym och även om tiden efter lumpen. 

I nio månader jobbade han som vårdbiträde på ett äldreboende. Då, i början av 1990-talet, var det ovanligt med killar inom äldreomsorgen. 

– Men du vet, unga killar är populära inom vården, för det är mycket tunga lyft och så. Och jag ville verkligen visa att jag gjorde ett bra jobb, oj vad jag låg raklång och dammsög under sofforna hemma hos tanterna, säger han till DI Weekend. 

Ett jobb han i dag är glad för att han haft: 

– I den här rollen har jag varit tacksam för den erfarenheten många gånger. Jag vet hur det är att vårda dementa människor. Det ska duschas, matas och ges mediciner. Det är en erfarenhet man bär med sig hela livet, säger han till tidningen. 

klar

Artikellänk är kopierad

Ida Gustafsson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro