ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Prins Daniel och Carolina Klüft hälsosatsar med Metro

Carolina Klüft · 16 Jan 2017
Uppdaterad 6 Okt 2017
Prins Daniel och Carolina Klüft.

Prins Daniel och Carolina Klüft. Foto: Henry Lundholm


Tillsammans med Prins Daniel och Carolina Klüft kommer Metro att satsa på att peppa barn och unga att leva ett mer hälsosamt liv. Här visar Carolina Klüft parövningar man kan göra i klassrummet.

klar

Artikellänk är kopierad

1. Benböj hand i hand

Musklerna i rumpa och lår är stora och mycket viktiga för nedbrytningen av blodsocker och blodfetter. Benböj är en bra och enkel övning som tränar dessa viktiga muskelgrupper.

Gör så här: Håll varandra i händerna, stå axelbrett med fötterna och böj er ner som om ni skulle sätta er på en stol. Sätt er ner 10 gånger, vila en minut och upprepa.

 2. Balans 

Våra fötter bär vår kropp varje dag och behöver därför vara starka.Många glömmer bort dessa små viktiga kroppsdelar som vi faktiskt utsätter för flera tons belastning varje dag. Ta av er skorna för att låta fötterna jobba lite extra!

Gör så här: Stå mitt emot varandra på ett ben.Håll upp handflatorna mot varandra och försök att få den andra ur balans genom att slå till på kompisens händer. Du kan dra undan händerna eller välja att slå. Om du får din kompis att tappa balansen, det vill säga flytta på foten han eller hon står på, vinner du ett poäng.

3Jaga vaden

När man rör på sig är det bra om man ibland också kommer upp i lite högre puls än normalt och får svettas lite.

Gör så här: Stå lätt böjda framför varandra och försök att nudda varandras vader. Nu gäller det att försöka finta och flytta på dig samtidigt som du plötsligt försöker vinna poäng genom att nudda kompisens vad.

 4. Nudda handen

Bålen är kärnan i vår kropp och mycket viktig för att ha en god hållning både när man sitter ner och rör på sig. En stark bål avlastar även belastningen på din rygg.Gör så här: Stå mitt emot varandra på händerna och fötterna som att ni skulle göra en armhävning. Håll kroppen så rak som möjligt och undvik att ryggen ser ut som en hängmatta. Nu gäller det försöka nudda varandras händer. Flytta på händerna hela tiden för att undvika att bli träffad.

klar

Artikellänk är kopierad

Carolina Klüft
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro