ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Prins utmanar politiker på duell – med svärd

Tomas Lundin · 13 Apr 2015
Uppdaterad 13 Apr 2015

Foto: TT/


Dueller inför val brukar vanligtvis handla om att munhuggas. Men en polsk prins har nu utmanat ledaren för för missnöjespartiet Ukip på duell – med svärd.

klar

Artikellänk är kopierad

Ukip-ledaren har uttalat sig särskilt om polska medborgare som kommer till de brittiska öarna för att jobba. Han har också skyllt sin sena ankomst till ett Ukip-möte på att invandringen gjort motorvägarna oframkomliga. 

Det har fått den polske prinsen Janek Zylinski som bor i Ealing i London att sätta ner foten. 

– Jag har fått nog av diskrimineringen av polacker i det här landet, säger han i en Youtube-video. 

Därefter tar han upp en stor sabel och drar den halvvägs ur skidan. 

– Jag skulle vilja att vi möts i Hyde Park en morgon med våra svärd och lösa det här på ett sätt som en polsk aristokrat och en brittisk gentleman skulle göra på 1700-talet, säger prinsen. 

Om Farage inte vill slåss med svärd kan Zelinsky också ställa upp på en duell med ord i en tv-kanal inför valet, tillägger han efter den dramatiska gesten. 

Zelinskys far ska ha lett 88 kavallerister i ett framgångsrikt anfall mot ett helt tyskt infanteriregemente 1939 och därmed räddat 6 000 judar från en stad i Polen.

Farage har inte plockat upp handsken, men hans parti har bemött prinsen i ett uttalande.

”Nigel har inget svärd. Och han försöker hålla våldet borta från sin valkampanj. Han är förvånad över att en polack med hans släktträd inte är mer orolig över att Polen förlorar sina bästa och smartaste unga människor”.

Om mindre än en månad går britterna till valurnorna. Ukip väntas bli tredje största parti samtidigt som det enligt opinionsundersökningar är oerhört jämnt mellan konservativa Tory och arbetarpartiet Labour.

klar

Artikellänk är kopierad

Tomas Lundin
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro