ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Prinsessan Madeleine funderade på att lämna sin titel

Gustaf Eriksson · 15 Jul 2013
Uppdaterad 3 Sep 2013
Prinsessan Madeleine funderade på att lämna sin titel

Prinsessan Madeleine funderade på att lämna sin titel Foto: Scanpix


Prinsessan Madeleine övervägde att lämna sin titel inför giftermålet med Chris O'Neill. Det berättar hon i en intervju med Svenska Dagbladet.

klar

Artikellänk är kopierad

Trots att smekmånaden på Seychellerna är över är prinsessan Madeleine och hennes gemål Chris O'Neill kvar i paradiset. Svenska dagbladet har träffat det nygifta paret på Sollidens slott på Öland, där de tillbringar sommaren. 

►Madeleine i exklusiv intervju med Metro: "Trodde jag skulle vara mer nervös." De berättar om hur de båda två börjat jobba så smått på distans och hur deras fin resan till paradisön blev. Trots att den solkades av papparazzibilder som publicerades i svensk media.  – En bröllopsresa är ett så speciellt tillfälle i livet då man bara vill vara för sig själv. Man är i den här lilla bubblan av känslor och glädje och lycka över bröllopet. Att då bli jagad av någon som "bryter" den bubblan gjorde oss väldigt ledsna, säger Madeleine till SvD. ►Läs mer: Så mycket får du betala för en kunglig smekmånad

Madeleine och Chris träffades genom gemensamma kompisar. I september 2010 blev de båda inbjudna till en väns hus för en långweekend. Efter det började de träffas regelbundet.  –   Jag visste inte från början att Madeleine var en prinsessa från Sverige. Men fick naturligtvis veta det väldigt snabbt. Självklart hade det varit annorlunda om vi hade mötts i Sverige. New York är en stad full av människor som ”är någon” någonstans. Det utgör en väldigt jämlik grund, vilket jag gillar, säger Chris.

Lördagen den 8 juni gifte sig Madeleine och Chris i Slottskyrkan i Stockholm. För SvD berättar Chris att han var nära att svimma när vigseln skulle börja.  – Det är överväldigande för alla brudgummar att stå inför familj och vänner. Att se de människor man älskar mest i världen sitta och titta på en. Sedan har du tv-kameror och kameramän på det. De första minuterna minns jag att jag tänkte: ”snälla, svimma inte, snälla svimma inte”. Men sedan när dörrarna öppnades och jag såg Madeleine så försvann allt det. Då var det bara hon, säger han.  – För mig var det också väldigt speciellt. Det var så vackert med alla barn som sjöng. Jag trodde att jag skulle vara nervös, men jag var överraskande lugn. Tror det blir så när man vet vad man vill i livet, då blir man lugn, säger Madeleine.►Läs mer: Chris hoppade av sitt jobb i hemlighet

I slutet på augusti kommer paret att återvända till New York. Madeleine ska fortsätta arbetet med Childhood Foundation och Chris har nyligen startat ett eget företag. För att han skulle kunna fortsätta sin karriär valde Chris att avstå från sina kungliga titlar. Även Madeleine hade tankar på att kliva av tronen.  – Vi tänkte på det också. Men jag och min familj tyckte att det här var bästa vägen för oss, säger hon till SvD.

klar

Artikellänk är kopierad

Gustaf Eriksson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro