ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Prinsessan Madeleine i exklusiv intervju: "Trodde jag skulle vara mer nervös"

Anneli Sandberg · 24 Maj 2013
Uppdaterad 18 Feb 2014

Två veckor kvar till den stora dagen. I sin enda tidningsintervju före bröllopet med Chris O’Neill berättar prinsessan Madeleine exklusivt för Metro om sitt engagemang i Childhood, att jobba ihop med sin mamma och sina förhoppningar inför bröllopsdagen.

klar

Artikellänk är kopierad

Prinsessan Madeleine vid ett besök på projektet Grads i USA, som får stöd från Childhood. – Att se till att barn få en trygg och kärleksfull barndom, det brinner jag för allra mest, säger hon till Metro.
Prinsessan Madeleine vid ett besök på projektet Grads i USA, som får stöd från Childhood. – Att se till att barn få en trygg och kärleksfull barndom, det brinner jag för allra mest, säger hon till Metro.Foto: Foto: Mikael Silkeberg/Childhood

READ THIS ARTICLE IN ENGLISH

Det är bråda dagar för prinsessan Madeleine, 30. På söndag är det Childhood-dagen på Gröna Lund och den 8 juni ringer bröllopsklockorna. 

Hur är känslorna inför bröllopet med Chris O’Neill? – Det känns väldigt bra. Jag trodde att jag skulle vara mer nervös och stressad men det är jag inte utan jag ser bara väldigt mycket fram emot vår stora dag!

På söndag är det Childhood-dagen. Vad är prinsessans uppgifter på Childhood?– Till största delen har jag arbetat med Childhoods kärnverksamhet, vilket ju är projekten runt om i världen, och det stöd vi ger till utsatta barn. Sedan en tid tillbaka har jag arbetat nästan uteslutande med ett mycket spännande projekt som vi hoppas ska öka medvetenheten om de svåra frågor som Childhood arbetar med. Jag kan inte säga så mycket just nu, men håll utkik i slutet av sommaren!

Vad är det bästa/sämsta med att jobba med Childhood?– Det bästa är att få bidra till att förhindra att barn och ungdomar hamnar i utsatta situationer och att Childhood bidrar till att fler barn kan växa upp med positiva barndomsminnen. Det sämsta med Childhood är att vi får in fler ansökningar om stöd än vi har möjlighet att ta oss an. Därför måste vi tyvärr säga nej till många viktiga projekt.

Vad brinner prinsessan mest för?– Det jag tycker är allra viktigast är vikten av det förebyggande arbetet. Det finns så mycket vi kan göra om vi ser till att vi ger barn det stöd de behöver innan de hamnar i skadliga situationer. Att se till att barn får en trygg och kärleksfull barndom, det brinner jag för allra mest. 

Hur är det att åka ut och träffa människor som Childhood hjälper?– Det är fantastiskt att få möjlighet att besöka projekten och träffa barnen vi arbetar för och höra deras egna berättelser. Genom att prata med barnen och personalen på projekten kan jag lättare sätta mig in i deras utmaningar men också ta del av deras framsteg. 

När Metro träffade drottning Silvia förra året sa hon att hon hoppades att prinsessan skulle ta över rodret på Childhood någon dag. Hur känner prinsessan inför det?– Mamma har alltid varit oerhört engagerad i Childhood. Jag hoppas givetvis att hon kommer att fortsätta att vara engagerad i många år till. Men det är klart att den dagen när det inte går längre så är ju jag fortfarande kvar. 

Hur stöttar Chris O’Neill prinsessan i arbetet med Childhood?– Chris är alltid ett viktigt stöd för mig i mitt arbete på Childhood. 

Hur hoppas prinsessan att bröllopsdagen ska bli?– Jag hoppas att det blir en vacker dag med fint väder, som antagligen varje blivande brud gör. Jag skulle bli mycket glad om vi kan få visa upp Stockholm från sin bästa sida!

Hur ser framtiden ut? Ska prinsessparet bosätta sig i New York?– I nuläget bor vi i New York och njuter av det men man vet aldrig hur framtiden kommer att se ut…

Vad ser prinsessan mest fram emot nu?– Att gifta mig med Chris den 8 juni!

READ THIS ARTICLE IN ENGLISH

LÄS MER: Våldsman jagas inför Madeleines bröllop

LÄS MER: Prinsessan berättar själv om förlovningen

LÄS MER: Chris titellös efter prinsessbröllop

klar

Artikellänk är kopierad

Anneli Sandberg
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro