ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Prisa gud, nu kommer skatteåterbäringen

Lars Carlsson · 6 Jun 2007
Uppdaterad 16 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

KASSAKLIRR. I dag kommer glädjebeskedet från Skatteverket. Närmare 12 miljarder betalas tillbaka till svenska folket. Först ut att få skattepengarna är alla med internet och mobiltelefon. Många av dem har redan fått sina pengar. – Det är belöningen man får när man deklarerar elektroniskt, säger Kay Kojer, verksamhetsutvecklare på Skatteverket.

Mycket möda sparas när medborgarna deklarerar på det här sättet. – Skickar man in en vanlig blankett blir det ofta fel i någon sluträkning och vi får göra extra kontroller. I dagarna betalas 11,9 miljarder kronor ut till 3,1 miljon svenska skattebetalare. Det är en ökning med 450 000 personer jämfört med förra året.

Bakom miljarderna döljer sig många villaägare som betalar räntor utan att ha begärt jämkning. I höst väntas riksdagen fatta beslut om att ytterligare förenkla deklarationen. Det kallas för tyst godkännande och innebär att man godkänner deklarationen – genom att inte höra av sig till Skatteverket. De som deklarerat på vanlig hederlig blankett får vänta till i höst.

klar

Artikellänk är kopierad

Lars Carlsson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro