ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Prisbelönt Broadwaymusikal kommer till Sverige: "En utmaning"

Filip Häggberg · 19 Apr 2017
Uppdaterad 19 Apr 2017
Daniel Sjöberg och Viktoria Tocca spelar huvudrollerna.

Daniel Sjöberg och Viktoria Tocca spelar huvudrollerna. Foto: Pressbild


Broarna i Madison County” kommer nästa höst till Stockholm och Malmö. Broadwaymusikalen är tvåfaldigt Tony-belönad. ”Det är en utmaning som jag inte kan motstå”, säger regissören Rikard Bergqvist.

klar

Artikellänk är kopierad

I september nästa år kommer Maximteatern i Stockholm att vara värd för musikalens urpremiär i Skandinavien. Senare samma höst kommer ”Broarna i Madison County” också till Slagthuset i Malmö.

Broadwaymusikalen är tvåfaldigt Tony-belönad. Tony Award kan ses som teaterns svar på filmernas Oscar.

– Att ta sig an den här moderna klassikern i Jason Robert Browns musikalversion är en utmaning som jag inte kan motstå. En gripande berättelse om omöjlig kärlek som blivit både en bestseller, en storfilm och en Broadwaymusikal. Hur gestaltar man detta på en svensk teaterscen? Det är en fråga som inspirerar mig, säger regissören Rikard Bergqvist, som tidigare regisserat Trollflöjten bland annat, i ett pressmeddelande.

Sångerskan Viktoria Tocca spelar en av huvudrollerna. Hon vann förra året sju priser på galan Indie Music Channel Awards i Los Angeles.

Den andra huvudrollen spelas av Daniel Sjöberg som är utbildad vid Teaterhögskolan i Stockholm. Förutom sina erfarenheter från teatern har Sjöberg också medverkat i filmer, bland annat i två Beck-filmer.

klar

Artikellänk är kopierad

Filip Häggberg
Filip Häggberg
[email protected]
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro