ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Priset gör tuben” till Iphones starkaste hot

Aron Andersson · 12 Jan 2009
Uppdaterad 15 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

UTMANARE. Från Nokia kommer Xpressmusic 5800, också känd som Nokia Tube eller ”tuben” på svenska. Med en 3-tums pekskärm som täcker hela framsidan är den en av alla de Iphonedödare som nu finns på marknaden. I jämförelse med Apples telefon, och många andra konkurrenter ger den dock ett något plastigt första intryck.De som är vana vid Iphone kommer inte att bli nöjda med Nokia 5800. Storleksmässigt har den visserligen ett övertag, trots att den är tjockare. På bredden är den inte större än en vanlig mobiltelefon, vilket gör den smidig att bära med sig, och 3,2-Megapixelkameran slår även den Iphone på fingrarna. Även det relativt låga priset gör den attraktiv bland konkurrensen.Men den stora nackdelen är egentligen pekskärmen där Iphone än så länge är oöverträffad, trots att den har funnits i ett och ett halvt år nu. Nokia 5800 är näst intill oanvändbar utan den pekpinne som följer med. Och att behöva göra sina inmatningar med denna gör pekskärmen snarare till ett hinder.Det går även att använda pekpinnen som en penna när du matar in text vilket är ett plus, som dock inte skulle behövas med ett väl fungerande tangentbord.Även applikationerna lider av vissa gränssnittsproblem. Att använda snabbknappen för facebook blir i jämförelse med hur det funkar med Iphone riktigt klurigt och tidskrävande.

Däremot har Nokia lyckats bra med huvudmenyerna som är riktigt manövrerbara, vilket inte hör till vanligheten på Nokialurar. Alla inställningsmöjligheter och genvägar som gränssnittet bjuder gör den faktiskt ganska lättanvänd.

Som helhet har tuben alla de funktioner som krävs av en Iphoneutmanare, dock i något sämre utförande. Det lite lägre priset gör det till det bästa alternativet än så länge.

klar

Artikellänk är kopierad

Aron Andersson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro