ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

ANNONS

Priset på SL-kortet höjs – och dubbelt så många biljettkontroller

Fredrik Samuelson · 13 Nov 2018
Uppdaterad 14 Nov 2018
SL-kortet höjs med 30 kronor.

SL-kortet höjs med 30 kronor. Foto: Unsplash


SL-kortet för Stockholms kollektivtrafik höjs som väntat vid årsskiftet med 30 kronor till 890 kronor i månaden. Dessutom planeras dubbelt så många biljettkontroller nästa år.

klar

Artikellänk är kopierad

SL:s månadskort höjs med 30 kronor den 1 januari och kommer kosta 890 kronor per månad.

Dessutom planerar landstinget att öka antalet biljettkontroller nästa år, från dagens 2,5 miljoner till 5 miljoner kontroller, skriver SvD. Varje år kostar plankandet cirka 250 miljoner kronor enligt SL.

”Bland annat satsas i den blågröna koalitionens budget ytterligare 30 miljoner kronor på insatser mot våld, brott och skadegörelse, däribland en förebyggande insats riktad till skolungdomar. Därtill utökas antalet biljettkontroller till fem miljoner med fokus på platser och tider där tjuvåkandet är som störst”, skriver trafiklandstingsrådet Kristoffer Tamsons (M) på Facebook.

Förändringarna är en del i den nya budget som den blågröna majoriteten med Miljöpartiet och Alliansen i Stockholms läns landsting bland annat presenterat på DN Debatt.

Satsningar på kollektivtrafiken

Prishöjningen på SL-kortet sker enligt den överenskommelse om en stegvis höjning med 3,3 procent som Alliansen och Miljöpartiet slöt i landstinget 2016 och som sträcker sig till och med 2019.

Utöver satsningar på sjukvården ökar man antalet bussavgångar, fortsätter utbyggnaden av tunnelbanan samt tvärbanan till Kista och Helenelund och inför två nya pendelbåtslinjer på försök, den ena börjar 2020 och den andra 2021.

Landstingsskatten blir oförändrad. Från årsskiftet byter landstinget namn och blir Region Stockholm.

klar

Artikellänk är kopierad

Fredrik Samuelson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro