ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Priskrig på sportprylar

Kristoffer Rengfors · 6 Okt 2011
Uppdaterad 6 Okt 2011
Den franska sportaffärskedjan Decathlon jämför sig själva med IKEA och planerar att öppna en jättebutik på 7 000 kvadratmeter i Bromma den 25 november.

Den franska sportaffärskedjan Decathlon jämför sig själva med IKEA och planerar att öppna en jättebutik på 7 000 kvadratmeter i Bromma den 25 november.


Jättebutiker pressar priserna. "Kommer garanterat att bli lägre priser i Sverige". Den 25 november ­öppnar fransk ­jättebutik i Sverige.

klar

Artikellänk är kopierad

För svenska shoppare väntar ett priskrig på sportprylar. En fransk jättekedja och en svensk uppstickare öppnar nu jättebutiker i Sverige. Samtidigt satsar  redan etablerade kedjor på fler och allt större butiker. – Det kommer garanterat att bli lägre priser i Sverige, säger Martin Willners, chefredaktör för Tidningen Sportfack.

Franska kedjan Decathlon jämför sig med IKEA och satsar mycket på utveckling av egna produkter. De öppnar till att börja med två butiker i Stockholmsområdet.

Den jättelika 7 000 kvadratmeter stora sportbutiken i Bromma som öppnar 25 november blir Sveriges största och kommer bland annat ha en konstgjord isbana för test av hockeyutrustning. Och fler butiker kommer. För ett land i Sveriges storlek anser bolagets VD att tio är ett minimum. – I Sverige är vår ambition att vi ska finnas för hela landet, säger Guido Monferrini, vd för Decathlon i Sverige.

Usports, som satsar på att sälja etablerade varumärken, slår upp första jättebutiken utanför Malmö före årsskiftet. Att få konkurrens från en internationell kedja oroar inte vd:n Kristoffer Ekelund. – ­Konkurrens­­ finns det alltid. Det handlar bara om att göra små detaljer lite bättre, säger han.

Att alla nuvarande butikskedjor ska överleva konkurrensen tror inte Martin Willners. – Det kommer nog att bli tufft både för de nya och de gamla.

klar

Artikellänk är kopierad

Kristoffer Rengfors
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro