ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Prispress på mobilsamtal kom av sig

Stockholm TT · 14 Dec 2006
Uppdaterad 17 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

I flera år har mobilsamtalspriserna närmat sig priserna för att ringa i det fasta nätet. För första gången finns det enligt rapporten erbjudanden som kan göra det billigare att kasta ut den fasta telefonen och bara ringa mobilt.

Trenden under 2006 är enligt PTS att det blivit allt vanligare med erbjudanden som innebär enhetspriser, där det kostar lika mycket att ringa oavsett destination i Sverige eller tid på dygnet när man använder mobilen.

En annan trend enligt PTS är att operatörerna börjar ta betalt för varje påbörjad minut i stället för varje påbörjad sekund.

"Det innebär att kunden kan få betala för längre tid än samtalet varat", skriver PTS i sin rapport.

Ett samtal som varar i en minut och en sekund kostar plötsligt som att ringa i två minuter. PTS uppmanar alla och envar att läsa hela avtalet innan man skriver på för en operatör.

På PTS hemsida finns också en prisjämförelse mellan olika operatörer och deras erbjudanden, som kan ge vägledning i den djungel av olika mobiltaxor som operatörerna erbjuder.

klar

Artikellänk är kopierad

Stockholm TT
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro