ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Prisras på borätter i Malmö centrum

Nadia Behre · 25 Sep 2008
Uppdaterad 15 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

Nu råder guldläge för dig som går i bostadsköpartankar. I Malmö rasar priserna och utbudet är större än någonsin. Bästa klippen gör du i centrum.

En stor produktion av nya bostäder, färre köpare och en minskad inflyttning av danskar. Så förklarar mäklarfirman Bjurfors läget på bostadsmarknaden i Malmö. Under det senaste året har bostäderna sjunkit i värde med 12 procent och enligt en kartläggning som Metro gjort är prisraset störst i stadsdelen Centrum. Exempelvis finns nu en trea i Västra hamnen som funnits till försäljning i snart fyra månader. Under den tiden har priset fallit med 25 procent, från 3,2 miljoner kronor till 2,4 miljoner kronor.– Det är framförallt Västra hamnen och Dockan som sticker ut, säger Ola Lundqvist, fastighetsmäklare på Bjurfors.Och han tror inte att vi har sett slutet på prisfallet:– Det finns en risk att priserna kommer att sjunka med ytterligare fem procent men troligtvis kommer läget att stabiliseras till våren, säger han.

klar

Artikellänk är kopierad

Nadia Behre
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro