ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Prisvärt till surfarnas paradisö

Johan Öberg · 21 Sep 2008
Uppdaterad 15 Feb 2011

Nu finns allt fler drömöar hos charterbolagen

klar

Artikellänk är kopierad

 Paradisöar finns det gott om. Men smakar det så kostar det – för det mesta. Men det finns undantag – som venezuelanska ön Isla de Margarita. Häng med till en del av Västindien som är garanterat orkanfri. 27 grader varmt i havet mitt i vintern, så är det på Isla de Margarita. Stora delar av den venezuelanska ön är ökentorr, men den östra, bergiga tredjedelen är frodigt grön och det är här man hittar de populära charterstränderna, som Playa el Agua. Här får man snälla vågor och flera kilometer långgrund, palmkantad sandstrand. Stranden kantas av barer och restauranger, men ambulerande försäljare kommer med massor av billiga god­saker, som ostron från Restingalagunen. Längs strandpromenaden trängs affärerna och lite längre upp finns det gott om hotell, mest all inclu­sive-ställen.Väljer man i stället någon av nordkustens vikar – alla med fina sandstränder, men ibland med luriga vå­gor som inte passar små barn – behöver man inte trängas. Med så rika fiskevatten är det inte konstigt att strandrestaurangerna erbjuder pinfärska skaldjur, som hummer, jätteräkor och ostron, och dagens stora fiskar som vi i Sverige knappt hört namnet på.På sydkusten är det ofta blåsigare, något som vindsurfarna uppskattar. Utanför Playa el Yaque i söder syns oftast flera hundra trekantiga vindsurfarsegel och nästan lika många skärm­flygare. Här är vindförhållandena perfekta under en stor del av året. Men det här är ingen bra strand för sol­-badare eftersom brädseglare hela tiden går i och ur vattnet. Kvällstid råder dock feststämning, medelåldern är låg och det går åt många av de pyttesmå flaskorna med Polaröl.Festar gör man annars bäst i öns största stad, Porlamar, där salsa- och merengue­haken ligger tätt och där dansen är som hetast långt efter midnatt. Nya ställen öppnar hela tiden. Tur att taxi är billigt när man ska hem fram på småtimmarna. Även hyrbil är billigt och bensinen nästan gratis, då den subventioneras av staten. Perfekt om man vill ta sig till helt öde stränder i öster eller till trivsamma hantverksbyar, som Tacarigua i bergen, med öns skönaste hängmattor.

3 andra paradisöar till bra pris

Rofyllda MaldivernaExklusiva paradisatoller med korallrev, sol, dykning och lugn.Ving tar 19 760 kr för 2 veckor på fyrstjärniga all inclusive-hotellet Handufushi Resort & Spa med avresa 2 oktober -08.Fritidsresor tar från 13 528 kr på mellanklasshotellet ­Hera­thera, Addu Atoll. Bungalow med frukost och avresa 1 nov. Enbart flyg från 4 448 kr.

Gröna Mauritius Sockerrörsgrön ö i Indiska oceanen där det ­för­utom fina bad finns bra shopping och golf. Brukar  toppa omröstningar om drömresmål. Fritidsresor tar från 9 498 kr för 1 vecka på mellanklasshotellet Cape Garden. Ving tar 19 050 kr för trestjärniga all inclusive-hotellet Le Tropical med avresa 1 december.

Västindisk skönhetDominikanska republiken har blivit allt populärare. Antingen väljer man de stora badorterna med mycket ­håll­igång på den norra kusten eller den gröna och lugna Samanáhalvön med fin valskådning.Apollo: Fyrstjärniga Velero Beach Resort kostar 10 998 kr för 2 veckor med avresa 1 dec. 

klar

Artikellänk är kopierad

Johan Öberg
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro