ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Privat besiktning kan bli dyrare

Viktor Bendz · 21 Feb 2012
Uppdaterad 21 Feb 2012
Försäljningsprocessen är redan i gång och någon gång i höst väntas två av tre av Bilprovningens stationer vara privatiserade.

Försäljningsprocessen är redan i gång och någon gång i höst väntas två av tre av Bilprovningens stationer vara privatiserade. Foto: Urban Brådhe


Den kan bli dyrare att besiktiga bilen beroende på var i landet man bor. Det är så stora skillnader på besiktningsvolymerna”, säger Bilprovningens vd.

klar

Artikellänk är kopierad

Bilprovningen avreglerades för ett och ett halvt år sedan. Men de privata aktörerna har inte tagit tillräckligt mycket plats på marknaden – därför styckas Bilprovningen i tre delar varav två säljs ut. En konsekvens kan bli höjda priser i olika delar av landet.

– Det är stora skillnader i besiktningsvolymerna i olika delar av landet. Man måste ha en viss volym för att det ska bli lönsamt, säger Bilprovningens vd Magnus Ehrenstråhle.

Försäljningsprocessen är i gång och Bilprovningen tros ha hittat köpare till sommaren – och två av tre stationer ska vara i privat regi någon gång i höst. 

– En tredjedel av Bilprovningen blir kvar till 2015, sedan tror jag att nuvarande ägare kommer att sälja resten, säger Ehrenstråhle.

Nu kostar en besiktning 300 kronor. En orsak till att priserna kan höjas är en förbättrad servicegrad, menar Magnus Ehrenstråle. De privata aktörerna erbjuder drop-in-besiktning, vilket kan kräva fler anställda. 

Privatiseringen måste inte innebära högre priser. Kostnaderna kan sjunka på sina håll – om omständigheterna är de rätta, tror Magnus Ehrenstråhle.

klar

Artikellänk är kopierad

Viktor Bendz
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro