ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Privatperson försökte gripa bank-vd

Frida Sundkvist · 30 Apr 2013
Uppdaterad 30 Apr 2013
Privatperson försökte gripa bank-vd Wells Fargos vd John Stump slapp sitta bakom lås och bom.

Privatperson försökte gripa bank-vd Wells Fargos vd John Stump slapp sitta bakom lås och bom. Foto: Scanpix


Har du velat gripa och polisanmäla SEB:s eller Swedbanks vd för bankernas höga vinster? I USA försökte sig en aktivist på just det.

klar

Artikellänk är kopierad

Melvin Willis är 22 år och amerikansk aktivist. I tisdags förra veckan försökte han sig på något som få skulle våga: att gripa vd:n för en av USA:s storbanker, rapporterar Marketwatch.com.

Willis avbröt banken Wells Fargos årsstämma i Salt Lake City och sade högt till vd John Stumpf att han var med om för en så kallad "citizen arrest". Men medborgargripandet kom inte långt innan säkerhetsvakter omringade aktivisten och såg till att han lämnade hotellet.

Melvin Willis ville gripa bank-vd:n för olagliga tvångsförsäljningar av hus samt diskriminering mot svarta och latinamerikaner. 

– Det enda John Stumpf har är massor av pengar. Utan det är han en människa, precis som oss andra. Om vi skulle göra det han gjort skulle vi hamna bakom lås och bom, sa Melvin Willis, till Marketwatch.com.

När finanskrisen slog till med full kraft fick Wells Fargo 25 miljarder dollar i statliga lån för att överleva. Banken har betalat tillbaka sitt lån. 

klar

Artikellänk är kopierad

Frida Sundkvist
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro