ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Privatpersoner slår larm: Postnord har slutat dela ut post i vårt område

David Ohlsson · 16 Aug 2017
Uppdaterad 16 Aug 2017
Ännu en gång har Postnord problem med att dela ut post.

Ännu en gång har Postnord problem med att dela ut post. Foto: Tomas Oneborg/SvD/TT


Flera har klagat på att Postnord har slutat att dela ut post på vissa orter i landet. Myndigheten Post- och telestyrelsen, PTS, tycker att det är illa.

klar

Artikellänk är kopierad

Det är Post- och telestyrelsen, PTS, som har fått in ett tiotal klagomål från allmänheten om att Postnord som levererar post inte gör det längre, det skriver SvD Näringsliv. Klagomålen rör flera orter runt om i landet.

– Just att det är samma problem som är spritt över olika delar av landet är illavarslande, säger Joakim Levin, som är sakkunnig i ekonomisk analys på PTS, till SvD Näringsliv.

Levin säger även till tidningen att PTS kommer att kontakta Postnord om fallet.

Flera har kontaktat Svenska Dagbladet om ärendet. En skriver att posten bara delades ut en gång i veckan och en annan skrev till tidningen att de varit utan post i över en vecka.

Enligt Postnord kan orsaken vara personalbrist på grund av sjukfrånvaro och svårigheter att rekrytera personal i delar av landet. Men enligt postlagstiftningen är företaget skyldiga att dela ut post varje arbetsdag trots bristande bemanning.

Det är inte första gången som Postnord har haft problem att leverera posten. I maj kom nyheten att miljontals brev kan ha försvunnit under 2016. Tidigare i år redovisade även företaget en miljardförlust vilket ledde till att tusentals anställda kommer tvingas sluta i Danmark de närmsta åren.

klar

Artikellänk är kopierad

David Ohlsson
[email protected]
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro