ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Privatplan kraschade norr om Bromma

metro.se · 8 Aug 2008
Uppdaterad 15 Feb 2011

Fyra ombord tog sig ur det brinnande vraket

klar

Artikellänk är kopierad

Ett tvåmotorigt propellerplan kraschade strax efter klockan 12 vid Vinsta, nordväst om Bromma flygplats.– Enligt vittnen fattade flygplanet eld, men alla fyra ombord ska ha tagit sig ur, säger Peter Lindquist på Flygräddningen i Göteborg till Metro.Enligt räddningstjänsten i Stockholm brann vraket kraftigt, men de fyra ombord ska ha klarat sig "relativt oskadda". Piloten uppges vara något mer skadade än de andra.

Planet, ett mindre två motorigt plan av typen Diamond 42, var ute på skolflygning när det plötsligt fick motorproblem. Piloten anmälde 11.55 att han fått motorproblem och ville återvända till flygplatsen.

- Men planet dök aldrig upp. Och vilken destination det hade kan vi inte säga, eftersom det var ett privatplan, säger Karin Magnusson vid Luftfartsverkets presstjänst till TT.

Klockan 12.02 förlorade tappade man radiokontakt med planet. Minuten efter ringde vittnen in och berättade att det havererat i ett skogsparti.

- Planet brann kraftigt. Inga byggnader kom till skada. Det fanns ingen fara för tredje man, säger Peder Halling vid Flygräddningscentralen.

Arne Johannesson är lageransvarig på Lip Sverige, ett spackelföretag som ligger bara ett par 100 meter från haveriplatsen.- Det small ju till ordentligt och så kom det svart rök. Vi trodde först det var en skogsbrand, säger han till TT.

klar

Artikellänk är kopierad

metro.se
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro