ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Professorn: Därför kan du ha hunden i sängen

Johan Wikén · 6 Feb 2016
Uppdaterad 12 Dec 2016
Agnes Wold ser inget problem med att låta ditt husdjur sova i sängen.

Agnes Wold ser inget problem med att låta ditt husdjur sova i sängen. Foto: Skärmdump SVT


Det finns ingen anledning till att inte låta hunden sova i sängen. Det slog professorn Agnes Wold fast i SVT:s Skavlan”. ”Varför skulle man annars ha en hund?", undrade hon.

klar

Artikellänk är kopierad

Bakteriologiprofessorn Agnes Wold ser det som sitt uppdrag att upplysa människor och avliva myter. För ett par veckor sedan gick hon till angrepp mot de som påstår att amning och alkohol inte skulle vara förenligt.

►LÄS MER: Läkaren: Därför ska du sova naken

På fredagskvällen var hon gäst i SVT:s ”Skavlan” och fick då frågor om huruvida det är hälsosamt att ha husdjur i sängen.

– Varför skulle man annars ha en hund? Om inte för att ha den i sängen, svarade hon på Fredrik Skavlans fråga och fortsatte:

– Det är ju så här. Hundarna har sina infektioner, vi har våra infektioner. Jag kan inte på rak arm komma på någon infektion som man får av sin hund. Om hunden har kennelhosta får ju inte du kennelhosta. Eller hur?

Agnes Wold förklarade sedan att bakterier och virus oftast är specifika för en djurart.

– Majoriteten av alla infektioner håller sig ju inom en art.

Bakteriologiprofessorn fick även frågor om bakterier i skägg, detta efter ett uttalande i Metro förra året om att slätrakade har mer bakterier i ansiktet än skäggiga. När det kommer till bakterier tycker Agnes Wold att det ofta slås upp för stora rubriker.

– Jag anser inte att det är något farligt med att ha hudbakterier, sa hon då till Metro.

LÄS MER: Vill du ha en god natts sömn? Sov med ditt husdjur

klar

Artikellänk är kopierad

Johan Wikén
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro