ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Proffsbedragerska lurade 34 på internet

Jonas Andersson · 23 Maj 2007
Uppdaterad 16 Feb 2011

Dömdes till fängelse och får betala skadestånd

klar

Artikellänk är kopierad

 DÖMS. Den 46-åriga entreprenörskvinnans projekt har skapat flera rubriker genom åren – främst på grund av folk som har känt sig lurade. I går dömdes hon till ett år och tre månaders fängelse vid Malmö tingsrätt för bedrägeri, bokföringsbrott och urkundsförfalskning. Hon har utannonserat tjänster och varor på internet och i dagstidningar – allt från löshår till förmedling av lägenheter i Spanien. Många nappade på hennes erbjudanden och satte in pengar på hennes konto – men varorna och tjänsterna uteblev.

Kvinnan har bland annat skyllt de uteblivna leveranserna på att hon flyttat, att hennes far blivit sjuk, att hennes barn blivit sjuka, att hon själv blivit sjuk och att hon fått fel på datorn. Hon döms nu att betala skadestånd på 118 000 kronor till 34 målsägande.  Kvinnan har drivit flera företag som sysslat med bland annat tidningsutgivning, modellförmedling och resebyråverksamhet. Hon är tidigare dömd för flera fall av bedrägeri. I slutet av 1990-talet rapporterades det om henne i medierna i samband med att hon startade en modellskola för tonårsflickor. Flickorna fick betala kursavgift, men många var djupt missnöjda och kvinnan polisanmäldes.

Kvinnan har för några år sedan även uppmärksammats i samband med att hon bedrev en verksamhet som gick ut på att ta betalt för att arrangera klassfester – som aldrig blev av.

klar

Artikellänk är kopierad

Jonas Andersson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro