ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Proffsens ilska: "Hoppas att ingen publik någonsin gör så igen"

Erik Glanell · 5 Jun 2017
Uppdaterad 9 Jun 2017
Efter ESL Pro league-finalen höjs röster om att ha ljudisolerade bås i stället för att bara ha brusreducerande hörlurar.

Efter ESL Pro league-finalen höjs röster om att ha ljudisolerade bås i stället för att bara ha brusreducerande hörlurar. Foto: ESL/Helena Kristiansson


Möjligheten att spelarna på scenen kan ha hört publiken skapar diskussion efter ESL Pro league-finalen.

klar

Artikellänk är kopierad

Flera gånger under söndagens final i ESL Pro league kunde man höra någon eller några i publiken skrika avslöjande detaljer om det danska laget Norths taktiker. Bland annat hörs klart och tydligt någon som gång på gång skriker ”Det är A” under en en mot två-situation. I samma runda hörs även någon skrika var spelarna i North gömmer sig vid bombplatsen.

Redan under finalens gång kritiserade det danska proffset Peter ”dupreeh” Rothmann den amerikanska publiken för sitt osportsliga beteende.

LÄS MER
ESL:s svar efter kritiken mot ljudisoleringen

Han fick senare medhåll från Norths MSL ”Mathias” Lauridsen som uttryckte sitt misstycke mot folk i publiken som uppför sig på ett potentiellt spelförstörande vis.

Finalen spelades som så många andra gånger med brusreducerande hörlurar. Enligt vissa, däribland svenska Fnatic-stjärnan Dennis ”dennis” Edman, finns det möjlighet för spelarna i matchen att höra publiken genom hörlurarna. Något som enligt honom i vissa fall förhindrar ett bra spel.

Även om mycket av ilskan riktas mot publiken så har den efterföljande debatten handlat mycket om just hörlurarna och att de inte är tillräckliga för att stänga ute publikljuden. I stället vill fler se att arrangörer använder sig av ljudisolerade bås som också är vanliga vid stora turneringar.

klar

Artikellänk är kopierad

Erik Glanell
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro