ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Proffsets guide till LoL-turneringen i Katowice

Erik Glanell · 23 Feb 2017
Uppdaterad 23 Feb 2017
Hampus "Sprattel" Abrahamsson som till vardags spelar i PSG:s League of legends-lag hoppas på europeiskt i Katowice-finalen.

Hampus "Sprattel" Abrahamsson som till vardags spelar i PSG:s League of legends-lag hoppas på europeiskt i Katowice-finalen. Foto: Alex Mahieu/ESL


Gruppspelet är redan igång i IEM Katowice League of legends-turnering. Metro har snackat med League of legends-stjärnan Hampus "Sprattel" Abrahamsson som förväntar sig mer underhållning än världsklass.

klar

Artikellänk är kopierad

EDward Gaming som var det högst rankade laget inför turneringen tvingades lämna återbud. Vilket annat lag bör man hålla ett öga på och varför?

– Ja, det är lite tråkigt att IEM Katowice som ska vara lite best-of-the-best har blivit sämre och sämre på senare år. Nu när även EDG lämnat återbud så står Europa i fullt fokus enligt mig där alla tre EU-lag har potential att ta hem titeln, men jag ger Unicorns of Love eller G2 störst chanser av de tre. G2, som jag har som förhandsfavorit, har många storstjärnor samt bra lagspel som borde ge dem ett litet övertag. Unicorns of Love har en mer explosiv stil som ofta ger stora övertag tidigt i matchen vilket gör att de kan stänga matcher tidigt utan att ge motståndarna en chans, säger Hampus ”Sprattel” Abrahamsson.

Om man vill bli en bättre LoL-spelare, vilken spelare i turneringen ska man spana in då?

– Vill man bli bättre kan man kolla på vilken professionell liga/match som helst egentligen. Just IEM Katowice tror jag inte kommer bjuda på superhög nivå, den ska nog ses mer som underhållning och förhoppningsvis kommer den bjuda på några bra, jämna matcher som pushar lagen till deras yttersta.

Vad ser du mest fram emot att se?

– Varje gång när de kommer till internationell tävling handlar det egentligen om hur region X ställer sig mot region Y, så att se hur Europa ställer sig mot andra regioner är det jag personligen ser fram emot, ribban ligger ändå högt upp för Europa just denna turnering då vi skickat tre väldigt starka lag samtidigt som andra regioner har skickat lag som ligger i mitten eller i vissa fall botten i deras ligor.

Hur förhåller sig IEM Katowice, med de lag som deltar, till andra turneringar i League of legends?

– Katowice kommer nog bjuda på både hög och låg nivå, men den kommer inte komma upp till absolut världsklass-nivå. Däremot är det alltid intressant när lag från olika regioner ska mötas då olika spelstilar från alla världens hörn möts.

Vilka lag förväntar du dig att se i finalen? 

– Beroende på hur brackets ser ut är det svårt att veta om de är teoretiskt möjligt, men Taiwans Flash Wolves mot europeiska Unicorns of Love hade varit en mycket underhållande final. Samtidigt ser jag gärna ett europeiskt stormöte i form av Unicorns of Love mot G2 i en fylld Spodek Arena!

Asien och framför allt Korea utgör en stor del av världseliten i League of legends. Hur kommer det sig?

– Korea är väl främst på nästintill allt inom League of Legends. Deras inhemska liga är definitivt den starkaste ligan i världen där förmodligen 3-4 lag skulle vara på första plats i vilken annan liga som helst. Varför finns väl inget direkt svar till men alla har väl sina teorier. Personligen tror jag kultur och disciplin ger dem bra förutsättningar för att lyckas.

Jesper ”Zven” Svenningsen i G2 är den enda skandinaviska spelaren att tävla i Katowice, vad kan man säga om honom?

– I början av karriären var ”Zven” en extrem talang vilket gjorde att placerades högt på olika rankningar. Jag tycker att han tagit det extra steget nu under senaste året då han lärt sig mycket mer om spelet och fått erfarenhet av hur de är att spela mot världseliten. Sammantaget gör det ”Zven” till den mest kompletta och bästa AD carryn i Europa.

När får vi se PSG i IEM Katowice?

– När vi presterar på en nivå värdig nog att representera PSG och Europa internationellt, haha. Vi har mycket att lära och förbättra för att komma upp på en sådan nivå men PSG är här för att stanna så jag är säker på att tiden kommer komma.

Vad händer i PSG just nu?

– Just nu håller vi på och tränar för fullt, dag in och dag ut, för att få de resultaten vi är ute efter. Vi har haft en relativt svag start på säsongen och dessvärre är den inte lång i Challenger Series så man får inte många chanser att rätta sina misstag. Vi har jobbat mycket internt med våra problem och även tagit in finske Matti ”WhiteKnight” Sormunen som extra toplaner till Steve för att få fram den bästa formeln vi kan då de resterande matcherna är lite do-or-die, så vi får se om han kommer spela kommande matcher.

pil
Lagen som tävlar i IEM Katowice

• Unicorns of Love

• Flash Wolves

• H2K

• M19

• Kongdoo Monster

• Rox Tigers

• G2 esports

• Hong Kong Esports

klar

Artikellänk är kopierad

Erik Glanell
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro