ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Prognosen: Här kommer det snö i helgen

Karolina Skoglund · 5 Dec 2014
Uppdaterad 5 Dec 2014

klar

Artikellänk är kopierad

Foto: TT

Halva december ser ut att regna bort. Och någon ljusning syns inte heller. ”Längtar man efter snö i storstäderna får man vänta” säger meteorologen Ian Engblom. 

Snön lyser med sin frånvaro just nu. Åtminstone i Malmö, Göteborg och Stockholm. Och någon ljusning ser det inte heller ut att bli. I stället blir det mörkt, regnigt och ett par plusgrader. – I Malmö kan vi glömma snö den här veckan. Sedan har vi mycket nederbörd som rör sig in över Västsverige. Men i Göteborg blir det mest regn. Till Stockholm kommer nederbördsområdet först i kväll och där ser det också ut som att det är mest regn. Man får dra till Gävle för att få snö, säger Ian Engblom, meteorolog på Foreca.

På lördag blir det lite kallare, vilket kan få folk att hoppas på snö. Men de kommer att bli besvikna, menar Ian Engblom. – Ja, på söndag kommer det in ett nytt nederbördsområde, vilket drar med sig lite varmare luft. Det blir bara regn i de tre största städerna och mellan tre och sex grader.

När får vi snö egentligen då? – Jag kan se lite tendenser och vad jag kan se nu är att det är så pass milt att jag inte ser någon snö. Längtar man efter snö i storstäderna får man nog vänta. Först om ungefär tio dagar kan vi se i prognoserna om snön hinner komma till jul.

klar

Artikellänk är kopierad

Karolina Skoglund
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro