ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Prognosen: Kan bli superväder i midsommar

Natalie Demirian · 13 Jun 2017
Uppdaterad 13 Jun 2017
Det kan bli soligt i midsommar!

Det kan bli soligt i midsommar! Foto: TT/Shutterstock/IBL


Det är en högtrycksrygg som kan ge temperaturer över det normala, särskilt under midsommardagen, skriver Expressen.

klar

Artikellänk är kopierad

Att vädret brukar vara svajigt under midsommar kan nog de flesta hålla med om. Och under den kommande veckan ser det ut att bli en hel del regn. Men lagom till midsommar ser värmen ut att vara på väg. I Haparanda i norr kan det bli så varmt som 25 grader på midsommardagen om vädret håller i sig, skriver Expressen.

Vädret under midsommarhelgen kan dock svänga åt båda hållen beroende på högtrycksryggen som ser ut att röra sig över Sverige nästa vecka, enligt meteorologen Daniel Fredriksson på väderinstitutet Storm.

– Det handlar om tajming. Har vi tur kan det bli 25 grader och sol på midsommar i södra Sverige och 15 uppe i norr, säger Daniel Fredriksson till tidningen.

På midsommardagen och söndagen kan bli ännu varmare, men även då kan det svänga åt andra hållet.

– Har vi otur hamnar vi då runt 15–20 grader i söder och bara 10–15 i norr. Det är en ganska ostadig vädertyp med en del nederbördsområden, men det är småskurar och inget heldagsregn. När de passerar i veckan är omöjligt att säga, säger Daniel Fredriksson.

klar

Artikellänk är kopierad

Natalie Demirian
Natalie Demirian
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro