ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Prognosen: Så blir vädret i midsommar

Filip Häggberg · 18 Jun 2017
Uppdaterad 18 Jun 2017
Var firar du midsommar?

Var firar du midsommar? Foto: Christine Olsson/TT


De senaste dagarnas värme har fått oss att hoppas på en solig och varm midsommar. I Stockholm håller solen i sig, men i Göteborg och Skåne tar regnet över. Hade jag fått välja hade jag firat midsommar i Stockholmsområdet”, säger Martin Hedberg, meteorolog på Vädercentralen.

klar

Artikellänk är kopierad

Helgen som varit har bjudit på värme och sol i stora delar av landet. Men det kommer inte att hålla i sig i hela landet till nästa helg – midsommarhelgen.

Människor i Göteborg och Skåne får räkna med regn och svalare temperaturer på midsommarafton.

– Det kommer röra sig ett regnområde över Götaland som ser ut att sträcka sig över västkusten och södra Sverige. Där kommer det tidvis vara regn och ligga runt 15 grader, säger Martin Hedberg.

Regnområdet ser ut att röra sig bort från Göteborgstrakten framåt kvällen, men i Skåne ligger det kvar in i natten.

– Regnområdet rör sig uppåt mot Vänern och Vättern. Egentligen kommer det vara mulet och regn söder om det. Stockholm klarar sig, där blir det uppehållsväder med stora chanser på sol och temperaturen kommer ligga runt 20 grader.

På lördagen, midsommardagen, blir det ombytta roller.

– Då kommer nästa regnområde in, men det sveper över Svealand och södra Norrland. Då är det stockholmarna som får regnigt och molnigt, medan Göteborg och Skåne har chans på sol och 20 grader, säger Martin Hedberg.

Det blir lågtrycksbetonat i hela landet på söndagen, med lokala regnskurar i stort sett i hela Sverige.

klar

Artikellänk är kopierad

Filip Häggberg
Filip Häggberg
[email protected]
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro