ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Project Ara – Bygg din egen mobil med klossar

Aron Andersson · 29 Okt 2013
Uppdaterad 29 Okt 2013
Ara-mobilen

Ara-mobilen


klar

Artikellänk är kopierad

Project Ara
Project Ara

Motorola förvandlar mobiltelefonen till ett parti Tetris. Nu ska du bygga ihop din egen drömlur av olika komponenter.

Project Ara är namnet på Motorolas senaste mobilsatsning, som går ut på ett öppet hårdvarusystem, där kunderna själva får välja och pussla ihop de komponenter de önskar. I ett blogginlägg beskriver Motorola projektet som hårdvarans motsvarighet till Android.

Två bilder visar ungefär hur Ara är tänkt att fungera. Det handlar om ett blockliknande skal där olika komponenter kan väljas ut och placeras i mobilen. Användaren väljer då själv om hen vill ha en knappsats, ett extra batteri eller en rörelsesensor och så vidare.

Project Ara är ett samarbete mellan Motorola och Phonebloks. Bakom det senare företaget ligger Dave Hakkens, som jobbar utifrån ett liknande koncept som Motorola. Han förklarar sin idé i denna Youtube-video:

Inom ett års tid gissar Motorola att den nya telefonen kan finnas på marknaden och enligt bloggen har företaget redan jobbat med idén i ett års tid ungefär. För ett och ett halvt år sedan köpte Google Motorola.

klar

Artikellänk är kopierad

Aron Andersson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro