ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Prorysk rebelledare dödad i östra Ukraina – Moskva anklagar Kiev

Annica Ögren · 31 Aug 2018
Uppdaterad 31 Aug 2018

Foto: Wikimedia Commons / Youtube / Pixabay


Den proryske separatistledaren för utbrytarrepubliken Donetsk (DNR) i östra Ukraina har dödats i samband med en explosion. Det rapporterar den statligt ägda ryska nyhetskanalen RT News.

klar

Artikellänk är kopierad

Händelsen ska enligt nyhetskanalen ha inträffat på ett kafé i östra Ukraina, där ledaren Alexandr Zakharchenko ska ha befunnit sig. Han fördes till ett lokalt sjukhus där han senare dog av sina skador.

Ett flertal personer i hans administration ska också ha skadats i samband med händelsen, uppger nyhetskanalen.

– Ledaren för DNR, Alexandr Zakharchenko, har dött till följd av en terrorhandling, säger en talesperson från administrationen, enligt RT News.

Moskva har fördömt händelsen, som de benämner som ett mord, och menar att händelsen kan påverka hela fredsprocessen i Ukraina.

Anklagar regeringen i Kiev

Ministern Maria Zakharova från det ryska utrikesdepartementet säger att det finns alla anledningar att tro att mordet är orkestrerat av regeringen Kiev.

Utrikesdepartementet anklagar även den ukrainska regeringen för att ha ”bestämt sig för att ge sig in i en blodig strid”.

Alexandr Zakharchenko har setts som ledare för den självutnämnda folkrepubliken sedan November 2014.

klar

Artikellänk är kopierad

Annica Ögren
[email protected]
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro