ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Prostituerade får stöd via chattforum

Per Eklund · 10 Okt 2011
Uppdaterad 10 Okt 2011
Socialrådgivarna Louise Rosén och Carina Levin på Kompetenscenter Prostitution i Malmö startar en chat.

Socialrådgivarna Louise Rosén och Carina Levin på Kompetenscenter Prostitution i Malmö startar en chat. Foto: Kinga Lezanska Sjölin


Malmö stad öppnar chattforum för prostituerade. Vill nå fram till de allt fler sexannonsörerna på nätet.

klar

Artikellänk är kopierad

Bara i år har det dykt upp runt 200 nya annonser för sexuella tjänster runt om i Skåne på olika nätforum. Som ett svar på det så startar Malmö stad senare i veckan upp en chatt för prostituerade i Skåne. – Vi har sett att allt fler annonsörer finns på nätet och för att kunna nå dem så behöver vi också finnas där, säger Carina Levin, socialrådgivare på Kompetenscenter Prostitution i Malmö stad. Där hoppas man att tröskeln för att ta kontakt med Kompetenscentret ska bli lägre och mindre formell. Chattformen erbjuder bland annat värdefulla möjligheter till anonymitet och direktkontakt. – Innehållet bestäms helt och hållet utifrån personernas egna behov. Det kan handla om rådgivning och förändringsstöd av olika slag, säger Carina Levin. Ett nyhetsbrev kommer att skickas ut direkt till sexannonsörerna för att sprida informationen om chatten. För att ytterliggare understryka tillgängligheten och den informella känslan så kommer den att ligga på en webbadress utanför Malmö stads egen domän. Till en början kommer chatten att vara öppen på dagtid samt någon extra kväll i veckan. – Vi kommer att göra en utvärdering för att se när behovet av den är som störst och försöka anpassa oss efter det, säger Carina Levin.

klar

Artikellänk är kopierad

Per Eklund
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro